OPERA


Våra operasändningar från Metropolitan i New York fortsätter lördagen den15 april kl. 18.00 då vi sänder ”Rosenkavaljeren” av Richard Strauss.

Liksom tidigare inkluderar vi alkoholfritt ”bubbel” med enkelt tilltugg I priset, 250kr, (som förövrigt är detsamma som på andra biografer). Passa även på att i samband med biljettköpet beställa vår egen ”hovmästare” Daniel Bogsveens kompromisslösa räksmörgås att avnjutas I pausen, kanske tillsammans med ett glas vin

Rosenkavaljeren, opus 59, är en tysk opera (komedi för musik) i tre akter med musik av Richard Strauss och libretto av Hugo von Hofmannsthal. Operan är en av Strauss populäraste och i den finns avsiktliga temperaments- och miljömässiga likheter med Wolfgang Amadeus Mozarts opera ”Figaros bröllop”. Det var den första Straussoperan i neoklassisk form efter hans totalt raffinerade operaextravaganser Salome (1904-95) och Ekektra (1906-08).

 

Lördagen den 20 maj kl. 19.00 sänder vi  operan ”Don Giovanni” (den svenska benämningen av ”Don Juan”).

Don Juan är en opera I två akter av Wolfgang Amadeus Mozart, komponerad 1787. Det italienska librettot Lorenzo Da Ponte är efter en operatext av Giovanni Bertati, som i sin tur bygger på den spanska sägnen om kvinnotjusaren Don Juan.

Lördagen den  3 juni kl. 19.00 sänder vi  operan Trollflöjten