Bio Kontrast

Med stöd av kommunens kulturförvaltning och ABF har ett programråd bildats som kommer att visa utvalda kvalitetsfilmer företrädesvis på måndagkvällar kl.19.00 i Smedjebackens Folkets Hus.

Biljettpris 120kr

Medlemskort (7 filmer) 600kr
(4 filmer) 380kr

BioKontrast sänder under vintern 2021-22 7st filmer med start den 8 november kl. 19.00 då man visar alzheimerdramat ”the father” med Antony Hopkins i huvudrollen.
Sedan följer den 29 november filmen om flickan Coda som är enda hörande i en döv familj. Ledmotiv You´re all I need to get by.
10 januari filmen ”Spencer”. Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman.
31 januari filmen Belfast som handlar om Nordirland i slutet på 1960-talet. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familjekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val.
24 februari filmen ”Stålsystrar” där 75-åriga Inkeri slagit sin man Tapio i huvudet med en stekpanna och planerar att begrava honom i trädgården. Ett långt fängelsestraff väntar, men innan dess gäller det att leva livet – till slut.
14 mars ”Parallella mödrar”(Madres paralelas). Förstföderskorna Janis och Ana hamnar i samma sal på sjukhuset och knyter oväntade band som kommer att förändra deras liv på ett omvälvande sätt.
4 april ”Skogen” När en tonårsflicka försvinner från en by nära Ardennerna börjar den lokala polisstyrkan och en bekymrad lärare nysta upp en härva av obehagliga hemligheter.