Musikschlaget

Datum för evenemang: 2023-27-05

Välkommen till Musikschlagets deltävling i Smedjebacken den 27 maj 2023!

Tid:15.00

Plats: Folkets Hus, Vasagatan 11                    Entre’ 50kr

TILLGÄNGLIGHET                                          Studieförbundet Bilda eftersträvar tillgänglighet för alla deltagare. Kontakta oss om vi kan hjälpa dig med något för att möjliggöra ditt deltagande.

OM MUSIKSCHLAGET                                    Musikschlaget är Sveriges stora musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. En musikalisk gemenskap där alla kan bidra på sitt eget sätt. På scenen medverkar band och soloartist med eget material eller covers.       Välkommen till en glädjefylld, glittrande show där scennärvaro och musikglädjen överträffar det mesta.

SÅ HÄR FUNKAR DET                                        Musikschlaget är Melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Musikschlaget har åtta deltävlingar och en stor glittrande riksfinal i Sundsvall varje år. Ett bidrag vinner i varje deltävling och ett i finalen. Alla andra bidrag som är med kommer på andra plats och får fina diplom utifrån sin speciella talang på scen. Det viktigaste i Musikschlaget är att ha kul och utvecklas tillsammans!

DELTÄVLINGAR                                                    Under våren har vi åtta deltävlingar, från norr till söder i Sverige. Vinnarna i varje deltävling utses av en jury, enligt samma kriterier som gäller i finalen. Vinnarna i varje deltävling går direkt vidare till riksfinalen i Sundsvall.

Deltävlingar 2023                                                    23/4 Göteborg                                                        6/5 Jönköping                                                        13/5 Sundsvall                                                        14/5 Helsingborg                                                     25/5 Umeå                                                                27/5 Smedjebacken                                                31/5 Stockholm                                                       3/6 Köping

RIKSFINAL                                                               11 november 2023 i Sundsvall

RIKSFINALEN I SUNDSVALL                             Riksfinalen är i november varje år med totalt tio tävlande bidrag på scen. Åtta bidrag från våra deltävlingar plus två bidrag (Wildcards) som väljs ut från deltävlingarna. Information om vilka som får Wildcards meddelas via mejl eller telefon. På riksfinalen i Sundsvall är Maitraiders musikservice (daglig verksamhet inom LSS) med och arbetar med hela finalen tillsammans med Studieförbundet Bilda. Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds genom en omfattande bildproduktion som gymnasieelever från medieutbildningen i Sundsvall står för. Alla artister får även hjälp med smink och styling av hår ac makeupartist/stylist om de önskar.

HUR KAN MAN VARA MED?                               Man kan anmäla sig som band eller soloartist. Med eget skrivet material eller covers. Artisterna bestämmer helt själva hur de vill skapa sitt framträdande. Alla som vill hjälper till efter egen förmåga, för att skapa artisternas dröm på scenen. Bilda finns med och stöttar med våra proffsiga verksamhetsutvecklare. Vi har också teknik i form av ljud, ljus och backline på plats för deltävlingarna. Berätta om du vill hjälpa till med något på en deltävling.

Sista anmälningsdag 31 mars 2923

VAR MED I GLÄDJEN                                             Vi bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. Musikschlaget är en musiktävling där man kan höja näven i strålkastarljuset och vara stolt för precis den man är!

Musikschlaget är musikfest för musiker med funktionsnedsättningar som arrangeras varje år, sedan 2011 av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders i Sundsvall, i samarbete med Folkets Hus och Parker och med stöd av Arvsfonden och Omnia assistans.

https://www.musikschlaget.se

https://www.instagram.com/musikschlaget_official

https://www.youtube.com/channel/UXCaOqAgeGRHLPtz32-3GmSQ